Україна де-факто перетворилася на східний фланг НАТО - Порошенко

Середа, 7 листопада 2018, 12:06

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна де-факто перетворилася на східний фланг НАТО.

Про це він сказав під час виступу на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", яка проходить в Києві.

"Сьогодні немає тих, хто буде заперечувати, що реваншистська політика Кремля проти України стала спільним викликом для всієї євроатлантичної безпеки. Без сильної України, яка вже зараз перетворилася на де-факто східний фланг НАТО, точно не може бути й мови про стабільний євроатлантичний простір", - наголосив Порошенко.

Він перелічив низку московських інструментів, які використовують для створення гібридних загроз в Україні та країнах ЄС: енергетичний шантаж, нав’язування наративів через агентів впливу, розпалювання соціальних конфліктів, вплив через релігійні організації.

"Якби ми рішуче виступили в 2008-му (під час війни в Грузії), то, можливо, б не було 2014-го…Але я хочу подякувати всій міжнародній спільноті, яка виступила єдиним фронтом на підтримку України", - додав він.

У жовтні у Альянсі заявили, що українська влада підриває до себе довіру союзників, відкладаючи проведення реформи СБУ, яка є ключовим пріоритетом як у комплексному пакеті допомоги Україні, який був узгоджений на Варшавському саміті НАТО в 2016 році, так і в річній національній програмі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.