Зіткнення кораблів у Норвегії: рятувальникам вдалося уникнути затоплення фрегата

фото
Четвер, 8 листопада 2018, 11:44

Норвезьким рятувальникам вдалося уникнути затоплення фрегата ВМС країни Helge Ingstad в результаті зіткнення з іншими суднами.

Про це повідомляє норвезька телерадіокомпанія NRK.

Повідомляється, що фрегат, який в результаті зіткнення отримав серйозні пошкодження, вдалося відтягнути до нафтового терміналу Стура нафтогазової компанії Equinor (в минулому Statoil). Сам термінал тимчасово закрили.

Наразі надзвичайні служби намагаються витягнути фрегат на сушу.

 
 
Фото NTB scanpix

"Ми намагаємося підняти фрегат на землю. Слід уникнути ризиків, що він зірветься і піде під воду" - повідомили в пожежному департаменті Норвегії.

Розслідуванням інциденту займається Державний орган з розслідування інцидентів. З’ясувалося, що у зіткненні брали участь не два судна, як повідомлялося раніше, а три. Окрім фрегата та танкера був ще й буксир Tenax.

Також рятувальники уточнили, що поранення в результаті зіткнення отримали вісім з 137 членів екіпажу фрегата. Шести з них надали допомогу на місці, двох доставили в лікарню.

Крім того, в результаті зіткнення в море вилилося 10 тисяч літрів палива для вертольотів (на борту фрегата є вертолітний майданчик).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: