Сили KFOR почали навчання у Косові за день до розгляду питання про створення армії

Четвер, 13 грудня 2018, 12:36

Колона автомобілів міжнародних сили з підтримки миру в Косові (KFOR) сьогодні вирушила на північ Косова для проведення навчань.

Про це повідомляє сербський телеканал в Косово TV Most.

Представник KFOR Вінченцо Грассо зазначив, що йдеться про звичайне військові навчання, і що цивільне населення не має причин для занепокоєння.

Він не відповів на питання про те, де знаходиться кінцевий пункт сил KFOR, і про те, як довго їхня активність триватиме. Зазначимо, що KFOR офіційно анонсували проведення навчань ще наприкінці листопада.

Телеканал повідомив, що техніка рухається в напрямку прикордонного переходу Ярин’є. У колоні окрім військових машин помітили обладнання для блокування та створення бар'єрів - будівельні машини, екскаватори, канати.

Також відзначається, що навчання починаються за день до того, як парламент Косова має розглянути питання про трансформацію сил безпеки у повноцінну армію. 

Генсек НАТО нещодавно заявляв, що Косово обрало вкрай невдалий момент, щоб оголосити про свій намір створити власні збройні сили, і це підриває стабільність в регіоні.

У жовтні асамблея Косова схвалила в першому читанні пакет з трьох законопроектів, які передбачають трансформацію Сил безпеки Косова (СБК) в повноцінну армію.

Сербія попередила, що цей крок може призвести до відновлення зіткнень на Балканах. Цю позицію підтримала і Росія.

Читайте також: "НАТО та порохова діжка Європи: Альянс готується до розширення на Балканах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.