Міжнародні сили KFOR проведуть навчання на півночі Косова

Вівторок, 27 листопада 2018, 11:14

Міжнародні сили з підтримки миру в Косові (KFOR) проведуть навчання в Північному Косово.

Про це йдеться у повідомленні KFOR на Facebook.

"Війська KFOR рухатимуться і розгортатимуться вздовж основних доріг відповідно з їх мандатом згідно з Резолюцією РБ ООН 1244", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що ці дії є звичайною навчальною діяльністю, яка не пов'язана з будь-якою конкретною загрозою або стурбованістю.

"Ситуація знаходиться під контролем, і KFOR продовжує захищати всіх громадян в Косово, як це було з 1999 року", - відзначили у повідомленні.

KFOR - міжнародні сили під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косово. Сили KFOR були створені згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН № 1244 та вступили в Косово 12 червня 1999 року. 

Нагадаємо, минулого тижня спеціального призначення Косова ROSU заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів. Дії правоохоронців викликали невеликі акції протесту.

У поліції Косова повідомили, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому. Цю інформацію підтвердив і прем’єр Косова.

Президент Сербії Александар Вучич через ці події зібрав термінову зустріч за участі керівництва армії та поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: