Суд в Австрії продовжив арешт відставного полковника, підозрюваного у шпигунстві на РФ

П'ятниця, 14 грудня 2018, 15:34

Регіональний суд Зальцбурга продовжив на місяць арешт відставного полковника, підозрюваного в багаторічному шпигунстві на користь РФ.

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

Арешт триватиме до 14 січня 2019 року. Після цього суд прийме рішення про подальші кроки в рамках переслідування підозрюваного.

Адвокат підозрюваного направив клопотання до Верховного суду Австрії з вимогою визнати арешт незаконним, оскільки колишній військовий вже п'ять років перебуває на пенсії і не розголошував державних секретів.

Вищий земельний суд у місті Лінц 30 листопада задовольнив клопотання прокуратури про арешт колишнього офіцера. Перед цим суд Зальцбурга звільнив його з під-варти, однак не зняв з нього підозри.

На початку листопада стало відомо про шпигунство на користь Росії відставного полковника збройних сил Австрії.

Відень і Москва обмінялися з цього приводу різкими заявами. Глава МЗС Австрії Карін Кнайсль у зв’язку з цим скасувала заплановану поїздку до Москви. Вона заявила, що в разі підтвердження підозр у шпигунстві російсько-австрійські відносини будуть серйозно обтяжені.

Пізніше стало відомо, що прокуратура Відня почала ще одне розслідування відносно співробітника Федерального відомства із захисту конституції і боротьби з тероризмом (австрійської контррозвідки, BVT) також за підозрою в шпигунстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.