На одного з лідерів німецьких ультраправих завели справу за пост із фото вбитої жінки

П'ятниця, 14 грудня 2018, 19:45

Комітет з питань правосуддя парламенту німецької землі Тюрингія у п'ятницю заявив, що готовий зняти депутатську недоторканість з Бйорна Хьокке після скарги на несанкціоноване використання зображення на його сторінці у Facebook.

Про це пише DW.

Рішення відкриває шлях для прокурорів розслідувати дії Хьокке, якого звинувачують в експлуатації фото загиблої у червні 28-річної Софії Леше у власних політичних цілях. Прокурори Хемніца заявили, що подали до парламенту запит на попереднє розслідування.

Батьки Леше подали скаргу проти Хьокке наприкінці вересня через фотографії їхньої дочки, які він опублікував на своїй сторінці у Facebook без їхньої згоди.

Відповідно до законодавства Німеччини, потрібна згода особи на публікацію її фотографій. Якщо особа померла, їх близькі родичі повинні дати дозвіл.

Зображення Леше було серед кількох, що використовувалися на антиіммігрантському протесті в місті Хемніці. Марш відбувся після вбивства 35-річного Даніеля Х., через що сирієць зараз перебуває під вартою, а іракський підозрюваний ще перебуває на волі. Інший іракський чоловік, якого затримали після вбивства, згодом був звільнений без висунення звинувачень.

Знімки жертв роздрукували у великому форматі та пронесли вулицями. Фотографії з демонстрації з'явилися на сторінці Хьокке у Facebook.

 

Протести правих радикалів і лівих активістів у Хемніці вилились у сутички з поліцією та напади на мігрантів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.