У Єврокомісії засудили недільні заворушення в Брюсселі

Понеділок, 17 грудня 2018, 14:03

У Європейській комісії засудили заворушення, які виникли у неділю під будівлею комісії в Брюсселі під час акції проти міграційного пакту ООН.

Про це у понеділок на брифінгу журналістам заявив речник Єврокомісії Маргаритіс Схінас, повідомляє "Європейська правда".

У неділю у європейському кварталі Брюсселя та зокрема біля будівлі Європейської комісії між поліцією та протестувальниками, що виступили проти міграційного пакту ООН, виникли сутички.

Протестувальники почали зносити огорожі біля будівлі Єврокомісії та закидати камінням і петардами поліцейських. У відповідь правоохоронці застосували водомети і сльозогінний газ.

"Право на висловлення політичної позиції є священним і недоторканим у Європі, але реалізація цього права ніколи не має відбуватися за рахунок безпеки, майна та гідності інших. У нашому суспільстві немає місця насильству та вандалізму", - прокоментував заворушення Схінас.

За його словами, протестувальники намагались винести прапори ЄС з будівлі Єврокомісії та вирвати флагштоки. "Але в результаті європейські прапори залишились на своєму місці. І ми дуже щасливі продовжити роботу у цій будівлі, стоячи поруч з нашими прапорами", - додав він.

За словами речниками, зараз Єврокомісія оцінює обсяг завданих матеріальних збитків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.