В Іспанії розпочались попередні слухання у справі каталонських сепаратистів

Вівторок, 18 грудня 2018, 11:57

Верховний суд Іспанії у вівторок проводить попереднє слухання у справі 18 колишніх каталонських посадовців, яких судитимуть за участь у референдумі про незалежність Каталонії.

Як повідомляє El Pais, слухання мають технічний характер та не вимагають присутності обвинувачених у залі суду.

Колегія у складі семи суддів заслухає прохання адвокатів розглядати справу у Вищому суді Каталонії, а не Верховному суді в Мадриді. У минулому судді вже відхиляли аналогічні клопотання.

Точна дата судового розгляду по суті у справі каталонських діячів ще не визначена. Очікується, що процес розпочнеться наприкінці січня чи в лютому наступного року.

Незважаючи на те, що слухання попередні, до них прикута чимала увага ЗМІ. На засідання акредитувалися 70 представників преси.

Нагадаємо, четверо каталонських політиків, які перебувають у в’язниці в очікуванні суду за участь у референдумі про незалежність, оголосили безстрокове голодування.

Каталонських діячів звинувачують в організації повстання, незаконному привласненні державних коштів та непокорі в рамках організації та проведення референдуму про незалежність Каталонії у 2017 році, який Мадрид визнав незаконним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.