Єврокомісія оцінила відповідь Польщі на вирок Суду ЄС

Вівторок, 18 грудня 2018, 20:14

Європейська комісія вважає, що Польща рухається у правильному напрямку, реагуючи на вирок Європейського суду, що зобов’язав її негайно призупинити дію суперечливих положень закону про Верховний суд, які стосуються віку суддів.

Про це пише Reuters.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав у понеділок нову версію закону, яка відповідає вимогам ЄС. Проте представниця Єврокомісії Міна Андреєва зазначила, що він досі неопублікований і не вступив в силу.

"Ми переконані, що зміна відбувається і рухається в правильному напрямку. Ми будемо тепер аналізувати ці зміни", - сказала вона.

На погляд Єврокомісії, положення закону про Верховний суд, що відправляють частину суддів на пенсію, загрожують незалежності судової системи в Польщі.

Новий польський закон про Верховний суд, ухвалений у квітні цього року, зобов’язує суддів Верховного суду виходити на пенсію не у 70, а в 65 років. 

У листопаді польський Сейм ухвалив поправки до закону про Верховний суд, які уможливлюють повернення до роботи суддів, яких відправили на пенсію по досягненні 65 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: