ЄС посилює нагляд за банками для протидії відмиванню коштів

Середа, 19 грудня 2018, 13:38

Європейський союз активізує боротьбу проти незаконних готівкових коштів шляхом посилення моніторингу загрози відмивання коштів та фінансування тероризму на рівні ЄС.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради ЄС.

Посли ЄС сьогодні погодили позицію Ради щодо пропозиції про посилення ролі Європейської банківської організації (ЕВА) щодо ризиків фінансового сектора, пов'язаних з відмиванням грошей.

"Недавні випадки, пов'язані з відмиванням грошей в деяких банках ЄС, викликали занепокоєння з приводу того, що правила боротьби з відмиванням грошей не завжди контролюються та ефективно застосовуються в усіх країнах ЄС, створюючи ризики для цілісності та репутації європейського фінансового сектора, а також для фінансової стабільність цих банків", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до узгодженого тексту ЕВА отримає наступні завдання:

- збір інформації національних компетентних органів щодо слабких сторін, виявлених в контексті їх дій щодо запобігання або боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму;

- підвищення якості нагляду шляхом розробки спільних стандартів та координації діяльності національних наглядових органів.

- полегшення співпраці з країнами, що не є членами ЄС, у випадку транскордонного співробітництва.

В якості крайнього заходу, у випадку бездіяльності національної влади, ЕВА зможе розглядати рішення безпосередньо щодо окремих банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.