У Британії підтвердили, що працівники з ЄС втратять автоматичний дозвіл на роботу

Четвер, 20 грудня 2018, 15:04

Уряд Великої Британії підтвердив, що більшість працівників з країн ЄС не матимуть автоматичного права проживати і працювати в країні після Brexit.

Про це повідомляє Euractiv.

Британія раніше вже оголосила плани щодо реформування імміграційної політики після виходу країни з ЄС.

Міністр внутрішніх справ Саджид Джавід сказав, що пропозиції уряду щодо міграції, які стануть основою для законодавства, були спрямовані на те, щоб "знизити чисту міграцію до більш стійких рівнів".

Бажання контролювати міграцію було одним з вирішальних аргументів в кампанії референдуму за вихід Британії з ЄС. Щорічна чиста міграція до Британії становить близько 273 тисяч осіб.

Британський уряд заявив, що хоче зосередитись на залученні до висококваліфікованих працівників і прийняв рекомендацію незалежного консультативного комітету з питань міграції скасувати поточний ліміт у 20 700 осіб на працівників, які класифікуються як висококваліфіковані і приїжджають за візами типу "Tier 2".

Одна з головних суперечок в урядових пропозиціях точиться навколо запровадження мінімальної вимогу до заробітної плати в розмірі 30 000 фунтів стерлінгів для "кваліфікованих мігрантів", які подаються на п'ятирічні візи.

Ця суперечка, разом із побоюваннями представників секторів харчування, обслуговування та охорони здоров'я, що їх галузі можуть сильно постраждати через обмеження у наймі працівників, призвели до того, що ухвалення пропозицій затрималося вже на рік.

У пропозиціях також зазначається, що низькокваліфіковані працівники можуть подавати заявки на отримання короткострокових віз на термін до року. Тим часом громадянам ЄС буде не потрібна віза для візитів терміном до шести місяців.

Уряд Британії планує ввести в дію нову систему з 2021 року, проте Джавид сказав, що імміграційний законопроект може бути втілений "з чи без угоди" з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.