Швеція: лідер соціал-демократів отримав більше часу на формування уряду

Понеділок, 3 грудня 2018, 11:32

Лідер шведських соціал-демократів Стефан Льовен отримав додатковий час на спробу досягти домовленості про створення нового уряду.

Про це заявив спікер парламенту Андреас Норлен, пише The Local.

Льовен, який нині виконує обов'язки голови уряду, виступить із пропозицією щодо уряду не раніше середи, зазначив Норлен, який раніше казав, що керівника соціал-демократів офіційно висунуть у прем'єр-міністри у понеділок. Спікер раніше висловив готовність розширити термін, якщо переговори будуть "продуктивними".

"Процес потребує більше часу, і я вітаю той факт, що спікер схвалив це, і що термін подання офіційної пропозиції розширили", - сказав Льовен.

Ліберальна партія, яка минулого тижня запропонувала умовну підтримку Льовену як прем'єр-міністру, також заявила, що вітає це рішення. Центристська партія (яка є частиною Альянсу з чотирьох блоків, що виступає проти блоку Льовена) також заявила, що відкрита до уряду, очолюваного соціал-демократами, але має свій власний перелік вимог для надання підтримки.

У Швеції уряд меншості може бути владою, доки більшість законодавців не проголосує проти нього. Партії мають максимум чотири спроби сформувати уряд, а у випадку невдачі повинні провести нові вибори протягом трьох місяців. Парламент Швеції уже не підтримав перше висунення, яке зробив лідер Альянсу Ульф Крістерсон 14 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.