Спецслужби Чехії оприлюднили доповіді про втручання Росії, уряд анонсував реакцію

Понеділок, 3 грудня 2018, 14:20

Російські інвестори намагаються за допомогою підставних осіб отримати доступ до державних замовлень стратегічного значення Чехії.

Про це повідомляє Інформаційна служба безпеки Чеської Республіки (BIS) в доповіді за 2017 рік, пише Radio Praha.

Чехії слід ретельніше стежити за тим, хто є фінальним власником компаній, які беруть участь у держтендерах, прокоментував інформацію прес-секретар BIS Ладіслав Штіха.

З даних, опублікованих в доповіді, виявляється, що представники російських розвідслужб 2017 року більш активно прагнули проникнути в чеське середовище, ніж попередніми роками.

Доповідь про діяльність іноземних спецслужб на території Чехії за 2017 рік в понеділок опублікувала також Військова розвідка (VZ). І за її відомостями, іноземні агенти намагалися, крім збору інформації, посилити свій вплив на чеські політичні та економічні структури.

Уряд Чехії має намір обговорити інформацію, опубліковану в доповідях спецслужб за 2017 рік на окремому засіданні в січні майбутнього року, повідомив прем'єр Андрей Бабіш. Тему опрацює також Державна рада безпеки (BRS).

Згідно із заявою прем'єра, на засіданні Кабміну міністри озвучать заходи, вжиті з метою припинення впливу іноземних, насамперед російських і китайських агентів на свої відомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.