Литовський євродепутат намагається розколоти політику ЄС щодо РФ - прем'єр Литви

Четвер, 6 грудня 2018, 14:25

Прем'єр Литви Саулюс Скверняліс назвав поїздку європарламентаря Роландаса Паксаса в Москву спробою внести розлад у зовнішню політику Литви і Євросоюзу.

Про це пише Delfi.

"Це без коментарів. Я зрозумів би, якби це була приватна особа, але це член Європарламенту, який представляє Литву. Це абсолютно невдале і несвоєчасне рішення, спроба внести розлад в нашу зовнішню політику, і вже не тільки Литви, але і якщо мати на увазі відносини ЄС і Росії", - сказав прем'єр.

Відсторонений в порядку імпічменту від президентської посади Паксас цього тижня відвідав Москву, повідомлялося про його зустрічі з головою Держдуми РФ Вячеславом Володіним і головою Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко. Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, на зустрічах обговорювали інцидент, що мав місце 25 листопада в Керченській протоці, коли російська сторона захопила три українських військових кораблі.

Паксас у четвер оголосив, що готує прес-конференцію на тему "Результати зустрічі парламентаря з президентом РФ В. Путіним".

Паксас обіймає посаду заступника голови фракції "Європа за свободу і пряму демократію" в ЄП.

Як відомо, 97 депутатів Європейського парламенту закликали  накласти додаткові санкції проти Росії через напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: