82-річний Берлусконі балотуватиметься до Європарламенту

Четвер, 17 січня 2019, 15:57

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі буде балотуватися на майбутніх виборах до Європейського парламенту.

Про це Берлусконі заявив під час виступу на Сардинії, звідки він родом, повідомляє Euractiv.

"Завдяки моїм знанням, досвіду та здатності переконувати, я думаю, що можу зіграти важливу роль і змусити громадян Європи зрозуміти, що ми ризикуємо відійти від західних цінностей", - сказав Берлусконі під час національного туру напередодні адміністративних виборів в Італії в наступному місяці.

Його рішення було прийнято незабаром після зустрічі з союзником і чинним президентом Європарламенту Антоніо Таяні, який є членом руху Forza Italia, очолюваного Берлусконі.

82-річний Берлусконі сказав, що буде балотуватися, щоб "покласти край цьому уряду, як в 1994 році, коли я вирішив зупинити комуністів".

У своїй заяві він також заявив, що очікує, що глава правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні "постукає в двері, щоб сформувати правоцентристський уряд".

Берлусконі може бути кандидатом після того, як минулого року суд ухвалив "реабілітувати" його, після того як він був засуджений за податкове шахрайство, яке позбавило його права займати державну посаду.

Він вважається прихильником проєвропейського табору і в грудні написав у Твіттері, що сподівається, що Британія фактично залишиться частиною ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.