Берлусконі проти уряду з "Рухом 5 зірок": я б найняв їх тільки чистити туалети

П'ятниця, 20 квітня 2018, 17:59

Лідер партії "Вперед, Італія!" Сільвіо Берлусконі розкритикував "Рух 5 зірок" і заявив, що ніколи не піде на формування уряду з цією політичною силою.

Про це повідомляє італійська редакція Huffington Post.

"Це люди, які ніколи не робили нічого в житті: у моїй компанії я б найняв їх тільки чистити туалети", - сказав Берлусконі під час турне по центральні Італії.

Він також заявив, що кандидат на посаду прем’єр-міністра від "5 зірок" Луіджі Ді Майо "добре говорить, але він ніколи нічого не зробив хорошого для себе, для своєї сім'ї, для країни, ми не можемо доручити Італію таким людям, як він".

"Неможливо домовлятися з "5 зірками", партією, яка не знає основ демократії, яка переживає соціальну заздрість, сформовану лише безробітними і представляє небезпеку для Італії", - сказав Берлусконі.

Сенатор від "Руху 5 зірок" Нікола Морра після виступу Берлусконі написав у Twitter, що "краще чистити туалети, ніж працювати з мафією".

Нагадаємо, два раунди офіційних консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не призвели до виходу із політичного глухого кута, який, очевидно, збережеться до регіональних виборів в кінці цього місяця.

"Рух 5 зірок" отримав найбільшу кількість голосів на виборах, якщо рахувати за окремими партіями. В той же час, найбільше місць у парламенті має консервативна коаліція, до якої входять крайньо права "Ліга Півночі", її більш помірний союзник "Вперед, Італія!" та ліва "Партія свободи та рівності".

"5 зірок" та "Ліга" претендують на право висунути кандидатуру прем'єр-міністра та очолити уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: