У ЄС можуть прийняти рішення щодо "азовських" санкцій в лютому-березні - МЗС

П'ятниця, 18 січня 2019, 13:22

В ЄС обговорюють можливість запровадження нових санкцій проти Росії за агресію в Керченській протоці, зокрема - проти російських портів і суден.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції за підсумками роботи МЗС у минулому році, повідомляє "Європейська правда".

"Це питання обговорюється в контексті національних санкцій. Будуть ще декілька країн, які зараз це обговорюють. Ці санкції можуть відрізнятися від литовських, але якщо є якісь національні санкції, вони фактично діятимуть на весь ЄС. А з Євросоюзом ми обговорюємо, що може реально вплинути на Росію", - сказав міністр.

За його словами, до цього питання є два підходи. "Один - це можуть бути персональні санкції, але тут в ЄС мають рацію, що все військове керівництво РФ і так під санкціями. Кого ми будемо додавати, ми визначаємо. Або будемо працювати за логікою обмеження доступу для російських суден, зокрема приписаних до чорноморських і азовських портів. І до деяких інших ідей, про які я свідомо не буду говорити, їх будуть обговорювати міністри закордонних справ ЄС у лютому й березні. Можуть бути дуже важливі рішення", - розповів Клімкін.

ЄС наполягає: РФ має негайно і беззастережно звільнити всіх українських моряків, захоплених 25 листопада. Литва першою з країн ЄС запровадила санкції проти РФ у зв'язку з агресією в Чорному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: