Лідер Придністров'я спростував заяву Москаля щодо замовника підпалу в Ужгороді

Понеділок, 21 січня 2019, 14:32

Лідер Придністров'я Вадим Красносельський спростував інформацію про те, що організатором підпалу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді є житель невизнаної республіки.

Про це він заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

У березні минулого року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що організатором підпалу є житель Придністров’я, який діяв за вказівкою ФСБ і одразу після злочину втік додому.

"Це все були пусті балачки і жодних доказів не було надано. І мені хочеться запитати: якщо це правда, то що тоді роблять посол України в Молдові або представник України в Придністров'ї? Чому за рік не було запиту на нашу адресу з їхнього боку? Чому Україна не назвала цього громадянина, чому не було бажання, щоб ми видали його?" - сказав Красносельський.

Він зазначив, що у Придністров'ї готові видавати Україні злочинців, які намагаються тут сховатися.

Так, ми не видаємо громадян Придністров'я – так само, як Україна не видає громадян України. Це нормально. Але якщо така особа вчинила злочин в Україні і намагається сховатися у нас – надсилайте матеріали, і ми його засудимо тут, якщо він цього заслуговує. А що стосується того випадку в Ужгороді – то це просто була неправда", - додав Красносельський.

Читайте докладніше в інтерв'ю лідера невизнаного Придністров'я: "Даю гарантію, від нас не буде нападу РФ на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.