Париж про словесну атаку Італії: Ле Пен звертається або до Сальвіні, або до Москви

Середа, 23 січня 2019, 10:50

Міністр з європейських справ Франції Наталі Луазо заявила, що віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні ображає французький народ, а не лише голову держави Еммануеля Макрона.

У своєму Twitter Луазо пов'язала загострення риторики з боку Сальвіні з передвиборчою кампанією до Європейського парламенту, де його союзником є французьке ультраправе "Національне об'єднання" Марін Ле Пен.

"Французи мали вибір між пані Ле Пен і Е. Макроном, і вони вибрали. Маттео Сальвіні ображає французів. Що це приносить італійцям? Нічого. Чи змінює це що-небудь у політичній ситуації у Франції? Ні. Отже, що це означає? Це означає, що коли пані Ле Пен потрапляє у біду, коли вона застрягла в своїй брехні, вона звертається до Москви або до пана Сальвіні. Для націоналіста - який брак патріотизму!" - написала Луазо 

Нагадаємо, французьке міністерство закордонних справ у понеділок викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Сальвіні у понеділок підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси.

У вівторок він назвав  Макрона "жахливим президентом" і зазначив, що "справа не у французькому народі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: