Голова МЗС Швеції заявила, що не пробачить Британії Brexit

Вівторок, 29 січня 2019, 12:57

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом різко розкритикувала британську політичну еліту за те, як вона справляється із виходом країни з ЄС, і назвала Brexit історичною помилкою.

"Я не можу пробачити їм цього", - цитує видання Politico міністра під час її виступу на конференції у Гельсінкі.

Вальстрьом назвала підхід Британії до проблеми "небезпечним" і "поганим рішенням". Дипломат вважає, що британці "зробили історичну помилку" і створили "проблему для всіх нас".

Коментарі глави шведської дипломатії відображають тенденцію все більш жорсткої риторики європейських політиків щодо їхніх британських колег. Міністр підкреслила перед аудиторією, що вся Європа заплатить високу ціну за Brexit.

"Наш політичний проект, Європейський Союз, сильно постраждає від цього, і це повинно бути цілком зрозумілим", - сказала вона.

Вальстрьом додала, що протягом багатьох років у Британії домінувало "погане політичне лідерство" й не було нікого з політиків, "хто б захистив їхнє членство у ЄС".

Як повідомлялось, парламент Великої Британії у вівторок проведе дебати і голосування щодо низки поправок до угоди про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: