Директор розвідки США: у РФ і Китаю зближення, якого не було десятиліттями

Вівторок, 29 січня 2019, 18:19

Росія і Китай становлять найбільшу загрозу шпигунства і кібератак проти Сполучених Штатів і нині мають найтепліші двосторонні відносини за останні десятиліття.

Про це заявив директор Національної розвідки США Ден Коутс на засіданні комітету Сенатy, пише Reuters.

"Відносини Москви з Пекіном ближчi, ніж вони були десятиліттями до цього", - повідомив Коутс під час доповіді про глобальні загрози.

Він також повідомив, що деякі союзники США прагнуть отримати більшу незалежність, реагуючи на зміни американської політики щодо безпеки і торгівлі та "стають відкритішими" до нових партнерств.

"Міжнародна система після Другої світової війни все більше стикається зі зростаючою напругою на тлі постійних кіберзагроз, загрози розповсюдження зброї масового знищення, змагань в космосі та регіональних конфліктах", - сказав Коутс.

Він сказав, що Росія продовжить зосереджувати операції у соцмережах на загостренні соціальної та расової напруженості, підриваючи довіру до влади та критикуючи політиків, яких вважає антиросійськими.

За даними Stratfor, аналітичної компанії США, товарообіг між РФ і Китаєм виріс на 30% 2017 року до 87 мільярдів доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.