Дублін не бачить альтернативи тимчасовим митним правилам ЄС у Північній Ірландії

Середа, 30 січня 2019, 13:32

Переговірники щодо Brexit провели два роки у пошуках альтернативи так званому "бекстопу", щоб гарантувати уникнення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією, але жодна з таких альтернатив не працює.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені, інформує Reuters.

Раніше в середу британський міністр з питань Brexit заявив, що Лондон розглядає різні варіанти після того, як парламент вирішив наказати прем'єр-міністру Терезі Мей переглянути умови "бекстопу", проте не сказав, чим його можна замінити.

"Ми пройшли через всі ці речі. Ми випробували їх і виявили, що вони не витримують перевірки. І тепер у нас є британський прем'єр-міністр, яка знову виступає за те ж саме, що вже було протестовано", - сказав Ковені в ефірі національного мовника RTE.

Нагадаємо, 29 січня британські депутати прийняли рішення про необхідність нових переговорів із ЄС щодо кордону між Ірландією та Північною Ірландією. Депутатів не влаштовує так званий "бекстоп" - тимчасове збереження дії митних правил ЄС у Північній Ірландії.

Речник президента Євроради Дональда Туска вже заявив, що угода про вихід між ЄС та Великою Британією, узгоджена минулого року, не передбачає можливості нових переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.