Ішингер допустив можливу зустріч дипломатів України і Росії в Мюнхені

Понеділок, 11 лютого 2019, 14:03

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер не виключає можливості зустрічі на її полях у наступні вихідні українських і російських дипломатів і навіть зустрічі в Нормандському форматі.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент агенції "Укрінформ".

"Мене б не здивувало, якби в процесі Мюнхенської конференції з безпеки справа дійшла до українсько-російської зустрічі або навіть зустрічі в Нормандському форматі", - сказав він, уточнивши, що не може говорити за "сотні" двосторонніх зустрічей, які відбудуться на полях конференції.

Ішингер також нагадав журналістам, що сьогодні в Україні триває передвиборча кампанія, а "в період передвиборної боротьби такі складні питання, як майбутнє Мінського процесу, не можуть, здебільшого, вирішуватися дуже добре".

На думку дипломата, шанси надати нове прискорення питанням, що стосуються Донбасу, будуть більшими після президентських і парламентських виборів в Україні, ніж до них.

69-та Мюнхенська конференція пройде 15-17 лютого. Свою участь у заході підтвердив президент України Петро Порошенко.

Російську делегацію очолить міністр закордонних справ Сергєй Лавров. На конференції виступить канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Президент Франції Еммануель Макрон відмовився від участі через внутрішньополітичні проблеми у своїй країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.