Європарламент прагне загальноєвропейської політики щодо медичної марихуани

Четвер, 14 лютого 2019, 14:07

Європейський парламент закликає до загальноєвропейської політики щодо медичної марихуани і фінансування належним чином наукових досліджень у цій сфері.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейського парламенту.

13 лютого члени Європарламенту прийняли резолюцію про використання марихуани в медичних цілях.

Депутати зазначили, що канабіс і канабіноїди можуть мати терапевтичний ефект на стимулювання апетиту та полегшувати симптоми психічних розладів, епілепсії, астми, раку і хвороби Альцгеймера. Вони також можуть допомогти полегшити менструальний біль і знизити ризик ожиріння і діабету.

Водночас європарламентарі наголосили, що у цій сфері необхідні додаткові дослідження.

У резолюції парламент просить дати юридичне визначення медичної марихуани, щоб чітко розрізняти від інших способів застосування.

У документі також йдеться, що дослідження та інновації в галузі медичного канабісу повинні бути розширені і належним чином профінансовані, в той час як ефективні ліки на основі канабісу повинні бути охоплені схемами медичного страхування.

Кілька країн ЄС узаконили медичне використання тієї чи іншої форми канабісу або канабіноїдів або розглядають можливість внесення змін до свого законодавства.

Проте правила, за якими продукти та спосіб їх використання є дозволеними, сильно відрізняються. Жодна країна ЄС не дозволяє куріння або вирощування марихуани в домашніх умовах в медичних цілях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.