Brexit: нова поразка уряду Терези Мей у парламенті

Четвер, 14 лютого 2019, 19:58

Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни зі складу Євросоюзу.

Проти планів уряду виступили 303 депутата, за проголосували 258.

Голосування в парламенті було символічним і передбачало, що Палата громад "знову заявляє про свою підтримку" стратегії Brexit, яку вона підтримала в ході голосування минулого місяця.

У тому голосуванні депутати закликали замінити так званий "запасний механізм" для ірландського кордону на "альтернативні механізми", а також заявили про свою незгоду з ідеєю виходу без угоди.

Сьогодні депутати також відхилили пропозицію Шотландської національної партії продовжити процедуру виходу як мінімум на три місяці.

Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про Brexit і після їх завершення 27 лютого буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

Нагадаємо, ​​минулого тижня після зустрічей у Брюсселі британська прем'єрка заявила, що має намір забезпечити вихід країни з ЄС згідно із запланованими термінами.

В офіційній спільній заяві за результатами переговорів йдеться про те, що ЄС і Британія продовжать переговори щодо пошуку рішень для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit.

Однак у ЄС наголошують, що нових переговорів щодо угоди не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.