Військовий корабель Іспанії виганяв комерційні судна з британських вод біля Гібралтару

Понеділок, 18 лютого 2019, 09:21

Військовий корабель Іспанії наказав двом комерційним кораблям залишити британські води біля берегів Гібралтару.

Про це заявив уряд Гібралтару, повідомляє The Times.

Екіпаж іспанського патрульного катера "Торнадо" заявив по радіо двом комерційним суднам, що вони повинні "залишити іспанські територіальні води", хоча вони стояли на якорі в британських водах.

Два торгових судна, Ivor Accord і Great Victory, очікували вказівок у водах, що знаходяться під контролем адміністрації порту Гібралтару. Вони не залишили цей район під час інциденту.

У відповідь на місце були відправлені два військові катери британського Королівського флоту. Іспанський патрульний катер потім повільно попрямував у протоку "з відкритим і готовим до використання озброєнням".

Іспанська корабель звинуватили в спробі вчинити "виконавчі дії" проти торгових кораблів, які стояли на якорі на східній стороні Гібралтару.

 "Здається, в іспанському флоті ще є люди, які думають, що можуть порушувати міжнародне право", - сказав представник уряду Гібралтара.

Гібралтар, який розташований на південному узбережжі Іспанії та є британською територією з 1713 року, є одним з основних спірних моментів в англо-іспанських відносинах. Іспанія давно заявляє, що має суверенітет над Гібралтаром.

Гібралтар залишить ЄС у складі Великої Британії в березні попри те, що 96% його населення проголосували на референдумі проти Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.