Угорщина таємно прийняла сотні втікачів з Венесуели - ЗМІ

Четвер, 21 лютого 2019, 13:12

Угорщина прийняла сотні біженців з угорським походженням від ураженої кризою Венесуели в рамках урядової програми за участю місцевої благодійної організації.

Про це повідомляє сайт Index.hu.

За його даними, Угорщина почала програму майже рік тому за участі Угорської благодійної служби Мальтійського ордену, яка організувала переміщення шукачів притулку з Венесуели до Угорщини.

Представник благодійної організації відмовився від коментарів, щоб забезпечити безпеку залучених осіб.

Урядовець повідомив, що не існує суперечностей між багаторічним політичним хрестовим походом прем'єр-міністра Віктора Орбана проти прийому біженців та венесуельською програмою через угорське походження біженців.

"Ми говоримо про угорців і ми не вважаємо угорців мігрантами", - сказав на прес-конференції начальник апарату уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана Гергей Гуйяш у відповідь на запитання щодо розслідування.

"Вони, як і будь-який інший угорський громадянин, мають право повернутися додому", - сказав Гуйяш, додавши, що перші біженці в рамках програми прибули до Угорщини минулого року.

Угорщина надала біженцям авіаквитки, житло, культурні та мовні курси, а також документи, що дозволяють їм знайти роботу. Загалом Угорщина вже прийняла близько 300 осіб, йдеться у матеріалі.

У ньому також йдеться про те, що біженців спочатку розміщували в готелях у сільській місцевості, але деякі з них вже встигли знайти роботу в Угорщині. Зазначається, що близько 5000 угорців емігрували до Венесуели, здебільшого після Другої світової війни.

Як відомо, Угорщина відмовляється від європейських квот на прийом біженців попри рішення Суду ЄС. Нові угорські закони дозволяють правоохоронцям стріляти по мігрантах гумовими кулями і передбачають тюремні терміни для людей, які допомагають їм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.