Третій фігурант "справи Скрипалів" потрапив на камери спостереження у Болгарії - ЗМІ

Понеділок, 25 лютого 2019, 15:24

Росіянин Сергій Федотов, якого вважають третім учасником замаху на Скрипалів в Солсбері, потрапив на камери відеоспостереження біля готелю в Софії, де знаходився офіс отруєного болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева.

Про це повідомляє болгарські видання "24 години" з посиланням на слідчі джерела.

За даними видання, "Федотов" жив в номері 305 готелю "Орбіта" у болгарській столиці. В цьому ж будинку знаходився офіс компанії Гебрева.

Слідство також знайшло автомобіль, який "Федотов" брав напрокат при в'їзді до Болгарії. На камери відеоспостереження він потрапив на парковці біля готелю.

На початку лютого розслідувачі Bellingcat та The Insider повідомили, що "Федотов", був пов'язаний з іншим отруєнням із застосуванням речовини з родини "Новічка". Йдеться про замах на болгарського підприємця Гебрева в квітні 2015 року.

За їхньою інформацією, 24 квітня 2015 року росіянин прилетів в болгарське місто Бургас з Москви, а 28 квітня повернувся в Москву через Стамбул. В аналізах Гебрева знайшли сліди двох органофосфатів, характерних для отруєння нервово-паралітичним речовиною, що належать до типу "Новічок".

Пізніше Bellingcat повідомив, що справжнє ім'я третього підозрюваного в замаху на Сергія і Юлію Скрипаль у Солсбері - Денис Сергєєв, високопоставлений офіцер ГРУ і випускник Військово-дипломатичної академії Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.