Єврокомісія дала вичерпну відповідь на звинувачення Угорщини в "секретній змові"

Четвер, 28 лютого 2019, 17:54

Єврокомісія спростувала твердження, висловлені угорським прем'єром Віктором Орбаном у відкритому листі до співвітчизників, який "спотворює істину і прагне змалювати темну картину таємної змови про розпалювання більшої міграції до Європи".

Про це заявила представниця Єврокомісії Міна Андреєва, пише Euractiv.

Угорський уряд минулого тижня розпочав нову рекламну кампанію під назвою "Ви теж маєте право знати, що планує Брюссель", що звинувачує президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера в бажанні "заповнити Угорщину мігрантами" за вказівкою фінансиста і філантропа Джорджа Сороса.

"Ми погоджуємося, що люди хочуть знати правду, і правда полягає в такому: ми не хочемо запроваджувати обов'язкові квоти на розселення, і розселення біженців з-за меж ЄС було, є і буде залишатися на виключно добровільних засадах; Комісія не хоче послаблювати право держав-членів на захист своїх кордонів, і фактично ЄС підтримує захист національних кордонів", - сказала Андреєва.

"Комісія має нульові плани щодо запровадження гуманітарних віз. Комісія не працює з будь-якими організаціями, які сприяють нерегулярній міграції. Допомога ЄС не стимулює міграцію, а лише допомагає біженцям, які вже в Греції. Самі держави-члени добровільно вирішують, чи дозволять вони кваліфіковану легальну міграцію при роботі з африканськими країнами. Фінансування ЄС не пов'язане з підтримкою чи протидією міграції державами-членами", - заявила представниця ЄК.

Лідери ЄС та європейські політики, зокрема канцлер Німеччини Ангела Меркель, засудили кампанію Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.