Іран відкинув реакцію ЄС на запуски ракет як "неконструктивну"

Вівторок, 5 лютого 2019, 08:20

Тегеран у вівторок назвав "безпідставною" і "неконструктивною" заяву Європейського союзу про іранську ракетну програму, регіональну політику, порушення прав і вбивства в Європі.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Ірану, пише Reuters з посиланням на агентство Tasnim.

Європейський союз заявив у понеділок, що він серйозно стурбований запусками і випробуваннями балістичних ракет Ірану і закликав його припинити діяльність, яка поглибила недовіру і дестабілізувала регіон.

"Оголошення таких безпідставних і порожніх звинувачень, коли відомі терористичні та злочинні групи на волі в Європі, не є конструктивним на цьому етапі і відповідає цілям ворогів, які прагнуть підірвати відносини Ірану з Європою" -  заявило МЗС.

У суботу, 2 лютого, у день святкування 40-ї річниці Ісламської революції, Іран заявив про успішний тест крилатої ракети під назвою "Ховейзе", яка має дальність польоту до 1350 кілометрів. 

Як відомо, на початку травня президент Дональд Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Угода передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Європейські держави, які підписали угоду, досі підтримують її, але мають побоювання з приводу програми балістичних ракет Ірану і його впливу на Близькому Сході.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.