Китай зламав мережу норвезької компанії, щоб викрасти секрети клієнтів - ЗМІ

Середа, 6 лютого 2019, 13:45

Хакери, що працюють від імені китайської розвідки, у грудні зламали мережу норвезької фірми програмного забезпечення Visma, щоб викрасти секрети їхніх клієнтів.

Про це заявляють дослідники кібербезпеки, пише Reuters.

Кібератака була частиною того, що західні країни в грудні назвали глобальною хакерською атакою з боку Міністерства держбезпеки Китаю для викрадення інтелектуальної власності та корпоративних секретів.

Visma вирішила публічно розповісти про атаку, щоб підвищити обізнаність про хакерську кампанію, яка відома як Cloudhopper та націлена на постачальників технологічних послуг і програмного забезпечення з метою дістатися до їхніх клієнтів.

Агентства з кібербезпеки та уряди країн Заходу попереджали про Cloudhopper кілька разів з 2017 року, але не називали контретних об'єктів, які постраждали внаслідок її діяльності.

У грудні Reuters повідомило, що Hewlett Packard Enterprise Co і IBM були двома жертвами кампанії, а західні чиновники застерігали у приватних розмовах, що їх ще багато.

Менеджер з безпеки Visma Еспен Йохансен заявив, що атака була виявлена незабаром після її початку. Він впевнений, що хакери не змогли отримати жодну мережу клієнтів.

"Але це могло б стати катастрофою", - сказав він. "Якщо ви - велика розвідувальна агенція, де-небудь у світі, і ви хочете зібрати якомога більше інформації, ви, звичайно, вирушаєте до точок конвергенції, це факт".

"Я знаю, що у нас є клієнти, які дуже цікаві для певних держав", - сказав він, відмовляючись назвати будь-яких конкретних клієнтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.