Парламент візьме Brexit під контроль, якщо Мей не знайде консенсус - опозиція

Понеділок, 11 березня 2019, 13:13

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей повинна знайти спосіб досягти консенсусу в парламенті з приводу виходу Британії з ЄС, а якщо вона цього не зробить, парламент спробує взяти Brexit під контроль.

Про це заявила в понеділок депутат від Лейбористської партії Іветт Купер, яка очолила зусилля щодо посилення контролю парламенту над Brexit, повідомляє Reuters.

"Є практичні кроки, які може зробити прем'єр-міністр, не прості, а розумні - крок за кроком, щоб досягти більшого консенсусу", - заявила вона в своєму виступі в Центрі європейських реформ.

"Тепер, якщо вона не знайде вихід, парламент повинен буде взяти на себе відповідальність у цій справі. Повторю ще раз, ми будемо готові до міжпартійної роботи над поправками, щоб зробити це", - додала Купер.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit 12 березня. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Високопоставлені представники Консервативної партії переконують прем’єрку Британії Терезу Мей відкласти завтрашнє голосування щодо угоди про Brexit, якщо не буде серйозних поступок з боку Брюсселя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.