ЄС очікує від Британії ключових рішень щодо Brexit цього тижня

Понеділок, 11 березня 2019, 15:48

Євросоюз очікує від парламенту Великої Британії ухвалення низки рішень щодо виходу з блоку, щоб узгодити угоду, яка дасть змогу уникнути "жорсткого" Brexit.

Про це заявив речник Єврокомісії Маргаритіс Схінас на брифінгу у Брюсселі.

"Ми, у Єврокомісії, залишаємося відкритими та готові зустрітися із британськими переговірниками у будь-який час. Ми маємо намір ратифікувати цю угоду до 29 березня. Тепер Палата представників має прийняти важливий пакет рішень уже цього тижня", - сказав Схінас.

Він також розповів, що в неділю ввечері президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та прем’єр-міністр Британії Тереза Мей провели телефонну розмову, під час якої підбили підсумки роботи на технічному рівні, яка тривала протягом вихідних днів.

"Жодні інші зустрічі на політичному рівні не плануються. Разом з цим, обидві сторони вирішили перебувати у тісному контакті протягом поточного тижня. Єврокомісія внесла пропозиції щодо пошуку формули, яка гарантує, що "запасний механізм", якщо він буде застосований, діятиме тимчасово. Ми дотримуємося зобов’язань використати всі можливості для того, щоб знайти належну угоду, яка замінить цей механізм. Ми готові розпочати цілеспрямовану роботу над альтернативними варіантами такого рішення на перехідний період", - сказав Схінас.

Британскьі ЗМІ сьогодні повідомили, що високопоставлені представники Консервативної партії переконують Терезу Мей відкласти завтрашнє голосування щодо угоди про Brexit, якщо не буде серйозних поступок з боку Брюсселя.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit 12 березня. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: