Чехія продовжить витрачати більше на оборону для досягнення цілей НАТО

Вівторок, 12 березня 2019, 14:48

Чехія продовжить збільшувати свої витрати на оборону, щоб до 2024 року досягти рівня витрат обсягом 2% ВВП – країна зобов’язалась зробити це відповідно до вимог НАТО.

Про це чеський прем'єр-міністр Андрей Бабіш заявив у вівторок, повідомляє Reuters.

"Основна частина роботи у НАТО проводиться в державах-членах, в створенні їх оборонного потенціалу, щоб ми могли захистити будь-якого члена нашого альянсу в разі нападу на нього", - сказав Бабіш на конференції, присвяченій 20-річчю вступу Чехії до НАТО.

"Саме тому наша республіка взяла на себе зобов'язання до 2024 року досягти рівня 2% ВВП в оборонних витратах. Витрати на оборону ростуть щороку з 2015 року і будуть продовжувати зростати", - зазначив чеський прем’єр.

Згідно зі звітом   Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Європа повинна збільшити витрати на оборону більше ніж на 100 мільярдів доларів, щоб виконати обіцянку НАТО про витрати в розмірі 2% ВВП.

Союзники по НАТО взяли на себе зобов'язання довести свої оборонні витрати до 2% ВВП до 2024 року, але вже зараз очевидно, що багато хто з них не зможуть цього зробити, через що їх регулярно критикує президент США Дональд Трамп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.