У Клімкіна назвали "заграванням з агресором" заяву глави МЗС Австрії про відносини з РФ

Середа, 13 березня 2019, 14:33

Коментарі голови МЗС Австрії Карін Кнайсль, зроблені під час візиту до Росії, про "відмінні відносини" між Віднем і Москвою свідчать про її загравання з агресором.

Про це у середу на брифінгу повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє "Європейська правда".

"Ми звернули увагу на дуже примирливий тон цього повідомлення. Він помітно контрастує з політикою ЄС у відповідь на російську агресію проти України, російські спроби підриву демократичних процесів в ЄС, втручання у вибори, збиття MH17, застосування хімічної зброї в Солсбері, шпигунські скандали, кібертероризм, дезінформацію, підтримку праворадикальних партій у Європі..." - сказала вона.

"І це болісно сприймається в Україні, яка внаслідок дій РФ втратила понад 13 тис. життів і досі понад 7% української території залишаються окупованими Росією", - додала Зеленко.

Вона також зауважила, що така риторика контрастує з резолюцією, ухваленою напередодні Європарламентом, у якій євродепутати заявили, що Росія не може мати статусу стратегічного партнера ЄС у нинішній ситуації.

"Напрошується один висновок: загравання з агресором - це аж ніяк не нейтралітет, який сповідує Австрія", - додала речниця МЗС.

Голова МЗС Австрії у Москві також закликала відпустити українських моряків та розкритикувала Київ за недопуск спостерігачів з РФ на вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.