Президент Європарламенту розповів про "позитивні справи" Муссоліні

Четвер, 14 березня 2019, 11:10

Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні в середу потрапив під критику ЗМІ, сказавши на Radio24, що італійський диктатор Беніто Муссоліні також зробив "позитивні речі".

Про це пише Euractiv.

"Муссоліні? Поки він не оголосив війну усьому світу, наслідуючи Гітлера, поки він не став пропагандистом расових законів, крім драматичної історії Маттеотті, він зробив позитивні речі для побудови інфраструктури в нашій країні. З точки зору реалізованих конкретних фактів, не можна сказати, що він нічого не досяг", - сказав Таяні.

Він продовжив: "Я не фашист, я ніколи не був фашистом і не поділяю його політичного мислення. Але якщо ми повинні бути чесними, Муссоліні побудував дороги, мости, будівлі, спортивні споруди, відновив багато частин нашої Італії, інститут промислової реконструкції. Коли хтось дає історичний висновок, він повинен бути об'єктивним. Так, я не поділяю расових законів, які є божевільними, проголошення війни - це самогубство".

На його слова відреагував Лідер групи "Прогресивний альянс соціалістів і демократів" (S&P) Удо Буллман. "Як президент Європарламенту не може усвідомити природу фашизму? Ми потребуємо швидкого роз'яснення", - сказав він.

Таяні відповів: "Ганьба тим, хто маніпулює тим, що я нібито говорив про фашизм".

Читайте також "Італійське паливо балканського конфлікту: як президент ЄП посягнув на землі Хорватії та Словенії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.