Прем’єрка Британії представить своєму уряду кроки щодо Brexit

Понеділок, 25 березня 2019, 09:04

Прем’єр-міністр Британії тереза Мей у понеділок вранці проведе засідання уряду, під час якого проінформує своїх міністрів про подальшу стратегію щодо Brexit.

Про це повідомляє BBC.

Засідання відбудеться після того, як цими вихідними поширювались чутки та спекуляції щодо  можливої відставки Мей та заколоту міністрів проти неї. Повідомлялось, що нібито названа дата її відставки мала забезпечити підтримку угоди про вихід з ЄС у парламенті. Старші міністри уряду вже заперечили ці чутки.

Британії загрожують нові вибори, якщо парламент візьме під контроль Brexit - міністр

Угода Терези Мей вже двічі провалилась на голосуванні в Палаті громад і залишається незрозумілим, чи повернеться угода втретє цього тижня в парламент. Мей раніше написала членам парламенту, що вона зробить це тільки в тому випадку, якщо буде "достатня підтримка".

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент цього тижня проголосує за угоду про Brexit. Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Brexit: організатори заявляють про мільйон учасників ходи за другий референдум

В той час як високопоставлені чиновники заперечили розмови про заколот проти Мей, прем’єр викликала найзапекліших противників її угоди у свою резиденцію в Чекерс, щоб оцінити, чи знайдеться достатньо голосів для підтримки угоди. Але після тривалих переговорів з прихильниками жорсткого Brexit, зокрема, Борисом Джонсоном, Джейкобом Рісом-Моггом і Яном Дунканом Смітом, не було ніяких ознак прориву.

Очікується, що сьогодні в другій половині дня депутати підтримають план проведення так званих "орієнтовних голосувань" щодо альтернатив угоді Терези Мей.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.