Прем'єр Угорщини: еліта в Брюсселі живе в бульбашці, вони втратили зв’язок з реальністю

Понеділок, 25 березня 2019, 09:44

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор орбан за кілька днів після того, як Європейська народна партія призупинила членство його партії "Фідес", знову розкритикував еліту в Брюсселі.

"Брюссельські політики живуть у бульбашці, вони створили брюссельську бюрократичну еліту, яка втратила зв'язок з реальністю", - сказав Орбан у інтерв’ю державному радіо, повідомляє видання Die Zeit.

Орбан закликав радіослухачів голосувати за його партію на європейських виборах в травні, щоб "показати брюссельцям, що Угорщина робить те, чого хочуть угорці".  За його словами, неприпустимо, щоб партії в Брюсселі, які дрейфують вліво, вирішували, що має відбуватися в Угорщині і в Європі.

У Німеччині критикують компроміс ЄНП щодо партії прем’єра Угорщини

Європейська народна партія є об'єднанням консервативних партій в Європі. Членство партії "Фідес" було призупинено у ЄНП, але наразі партію угорського прем’єра в ЄНП вирішили повністю не виключати.

Експертна комісія під керівництвом колишнього лідера Європейської ради Германа ван Ромпея вирішить, чи будуть відновлені права "Фідес" на членство в ЄНП.

Зазначимо, що партія "Фідес" не вийшла зі складу Європейської народної партії, хоча Орбан погрожував таким розвитком подій.

Орбан: Угорщина хоче нових лідерів для Європи після виборів в Європарламент

Нагадаємо, 13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

В рамках кампанії угорського уряду по всій країні розмістили рекламні щити, які звинувачували президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.