Захоплення танкера у Середземному морі: мігранти покинули судно у наручниках

Четвер, 28 березня 2019, 11:23

Четверо мігрантів покинули нафтовий танкер у наручниках після того, як мігранти захопили судно, яке їх врятувало, у Середземному морі, і хотіли дістатися ним до Європи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Танкер Elhiblu прибув на Мальту у четвер вранці під конвоєм мальтійських збройних сил з понад сотнею мігрантів на борту.

Італія: водій підпалив шкільний автобус, щоб спинити смерті мігрантів у морі

Нагадаємо, танкер врятував мігрантів біля лівійського берега Середземного моря і спробував переправити їх назад до Лівії. Однак мігранти, зрозумівши, що їх повертають назад, змусили команду судна скерувати його у напрямку Європи.

Пізніше збройні сили Мальти повідомили, що повернули контроль над танкером капітану.

Кілька поліцейських фургонів були припарковані на березі в очікуванні затримання мігрантів. Стверджується, що четверо чоловіків, які були закуті в наручники, підозрюються в управлінні судном.

Наступниця Меркель не виключила закриття кордонів Німеччини для мігрантів

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні назвав інцидент "першим піратством мігрантів у відкритому морі".

Нагадаємо, у вівторок Євросоюз оголосив про припинення військово-морської операції "Софія" біля берегів Лівії, організованої для боротьби з контрабандистами і порятунку біженців. Це трапилось тому, що держави-члени не домовилися про нову систему розподілу врятованих в морі мігрантів.

Продовження операції не вдалося узгодити через спротив Італії, яка заявила, що більше не буде приймати врятованих на морі мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.