Німеччина продовжила ембарго на експорт зброї саудитам

П'ятниця, 29 березня 2019, 10:31

Німецький уряд продовжив заборону на експорт зброї до Саудівської Аравії на шість місяців до кінця вересня, але зробить умовне виключення для систем, розроблених спільно з іншими країнами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Німецький уряд погодився заборонити продаж озброєнь країнам, які беруть участь у конфлікті в Ємені, у березні 2018 року, але дозволив виконувати існуючі контракти. 

Після вбивства в жовтні саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, Берлін також заблокував раніше затверджені продажі. Термін заборони сплив у середині січня.

Уряд продовжив заборону на чисто німецький експорт на шість місяців і заявив, що нових дозволів також не видаватимуть. Це впливає на замовлення патрульних катерів, і уряд заявив, що він намагатиметься знайти рішення, яке передбачатиме будівництво човнів без подальшої передачі та можливість використання їх в Німеччині.

Німеччина затвердила продаж зброї саудитам на 400 млн євро попри ембарго

Дозвіл на експорт для програм, які не є повністю німецькими, тепер буде продовжено до кінця року - з додаванням умов. Уряд заявив, що буде наполягати, щоб спільно вироблена зброя не використовуватися у війні в Ємені, і для того, щоб протягом наступних дев'яти місяців до Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів не поставлялися "повністю зібрані" продукти. Експортери також повинні наполягати на останньому пункті.

Юрген Хардт, депутат з партії християнських демократів канцлера Ангели Меркель, повідомив, що йому б хотілося, щоб Німеччина побачила готовність Ер-Ріяда відігравати "конструктивну" роль у конфлікті в Ємені.

Фінляндія і Данія також вирішили призупинити видачу дозволів на експорт зброї та військової техніки в Саудівську Аравію у зв’язку зі справою Хашоггі, а також ситуацією в Ємені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: