У Словаччині прокурор пішов у відставку через контакти із підозрюваним в убивстві журналіста

П'ятниця, 29 березня 2019, 20:41

Заступник генерального прокурора Словаччини Пітер Суфлярський подав у відставку через інформацію про його контакти з головним підозрюваним у вбивстві журналіста Яна Куцяка.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Генеральний прокурор Ярослав Чізнар заявив, що його заступник погодився подати у відставку після того, як визнав обмін сотнями текстових повідомлень з людиною, звинуваченою у вбивстві Куцяка, до його арешту.

Зміст деяких повідомлень, в яких Суфлярський обговорює політику з обвинуваченим бізнесменом Маріаном Кочнером, потрапили у ЗМІ.

Суфлярський заявив, що це спілкування було помилкою, але заперечував, що співпрацював з підозрюваним.

Європарламент виступив з застереженнями Мальті і Словаччині після вбивств журналістів

Кочнер, який фігурував у деяких статтях Куцяка, був звинувачений раніше цього місяця у замовленні вбивства журналіста. Він заперечує свою провину.

Ще один заступник генерального прокурора був звільнений у січні за те, що він мав онлайн-контакти з другим підозрюваним у вбивстві.

Раніше троє підозрюваних у вбивстві заявляли, що їх найняла колега Кочнера.

Вбивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку. На них поклали відповідальність за те, що вони не розслідували діяльність Кочнера, хоча його підозрювали декількох злочинах, зокрема економічних.

Читайте також: "Земан у квадраті": чому словацькі вибори можуть принести неприємний сюрприз Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: