ВМС Норвегії планують спустити на воду фрегат, що затонув минулого року

фото
Понеділок, 4 березня 2019, 14:19

ВМС Норвегії планують знову повернути в стрій фрегат Helge Ingstad, який затонув у листопаді минулого року після зіткнення з танкером.

Про це повідомляє норвезька телерадіокомпанія NRK.

Корабель підняли на поверхню минулими вихідними.

"Ми замовили готові сталеві пластини, щоб відновити цілісність корабля, і плануємо знову спустити його на воду за п’ять чи шість тижнів", - повідомив командувач служби матеріального забезпечення ЗС Норвегії Томас Ведерванг.

За його словами, ремонт корабля цим не обмежиться, однак забезпечить його операційну здатність.

 

Перш ніж визначити остаточну долю Helge Ingstad, фахівці зіллють з фрегата все паливо. На сьогоднішній день з корабля витягнули всі торпеди і протикорабельні ракети, а також 1400 з 2500 важливих компонентів.

Нагадаємо, 8 листопада в районі норвезької комуни Ейгарден у губернії Хордаланд танкер  Sola TS зіткнувся з фрегатом ВМС Норвегії Helge Ingstad зі 137 членами екіпажу на борту. В результаті зіткнення постраждали 8 людей, фрегат же отримав серйозні пошкодження. За допомогою буксирів судно відтягнули до нафтового терміналу Стура нафтогазової компанії Equinor. За декілька днів корабель затонув. Роботи з підйому фрегата на поверхню в лютому оцінили в 500 млн норвезьких крон (більше 58 млн доларів).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: