Французький мільярдер надасть 100 млн євро на відновлення Нотр-Даму

Вівторок, 16 квітня 2019, 08:58

Французький мільярдер Франсуа-Анрі Піно пообіцяв перерахувати 100 мільйонів євро на допомогу у відновленні Cобору Паризької Богоматері після масштабної пожежі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Le Parisien.

Піно є головою і виконавчим директором групи компаній Kering, яка володіє модними брендами Gucci і Yves Saint Laurent.

"Ця трагедія вразила всіх французів і багатьох людей за кордоном, які прив'язані до духовних цінностей. Зіткнувшись з такою трагедією, кожен бажає якнайшвидше відродити цю перлину нашої спадщини", - сказав Піно.

Крім того, вже започатковано кілька ініціатив для збору коштів на відновлення собору. Французька благодійна організація Fondation du Patrimoine запустила міжнародну кампанію із закликом допомогти у відбудові. Користувачі інтернету також створили онлайн-платформи у ​​Франції та США.

З'явилися перші фото з Нотр-Даму після пожежі

Президент Франції Еммануель Макрон вчора ввечері прибув на місце пожежі і сказав, що "найгіршого вдалося уникнути" із збереженням головної будівлі собору.

"Ми знову відбудуємо цей собор разом, і це безсумнівно частина французької долі і проект, який ми будемо мати в найближчі роки. Це те, чого очікують французи, тому що це те, чого заслуговує наша історія", - додав він.

Нагадаємо, французькі пожежники змогли взяти під контроль пожежу у Соборі Паризької Богоматері в Парижі, яка розпочалася у понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.