Націоналістичні партії планують об’єднання після виборів до Європарламенту

Понеділок, 8 квітня 2019, 13:44

Націоналістичні  антиімміграційні партії планують об'єднати свої сили після виборів до Європейського парламенту в травні, прагнучи створити новий блок у межах цього органу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Представники чотирьох груп заявили в понеділок, що хочуть "реформувати Європейський Союз і Європейський парламент, не руйнуючи їх". "Ми хочемо домогтися радикальних змін", - сказав Йорг Меутен, голова євроскептичні партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD).

Італійські популісти планують сформувати нову групу в Європарламенті

 

Він заявив журналістам, що нова група в парламенті ЄС буде називатися Європейським альянсом народів і націй, та на початку буде включати не менше 10 партій.

Захід, який зібрав націоналістичні партії, у понеділок організував заступник прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні, лідер право популістської партії "Ліга". Ініціативу також зобов’язалися підтримати консервативна партія "Істинні фіни"  і права Данська народна партія.

Ці партії поділяють широкі ідеологічні цілі щодо стримування ймовірного ліберального курсу ЄС і повернення влади в столиці країн-членів. Але у них часто бувають абсолютно різні ідеї економічної та соціальної політики, що часто ускладнює створення єдиної групи в Європейському парламенті.

Читайте також: "Популісти, єднайтеся: чи отримають скептики "золоту акцію" Європарламенту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.