Трамп влаштував хвалебний прийом Орбану в Білому домі

Вівторок, 14 травня 2019, 10:26

Президент США Дональд Трамп 13 травня прийняв у Білому домі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана – під час зустрічі американський глава розхвалював угорського прем'єра, кажучи, що той - суперечлива фігура, проте його поважають у всій Європі.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на стенограму спілкування лідерів з журналістами, опубліковану на сайті Білого дому.

Вітаючи Віктора Орбана, Трамп похвалив його за пророблену роботу, яка, за його словами, дозволила "зберегти країну в безпеці".

Трамп проведе зустріч з Орбаном, попри заклики скасувати її

"Віктор Орбан провів надзвичайну роботу у багатьох сенсах. Це викликає величезну повагу. Повагу по всій Європі", - сказав Дональд Трамп.

"Можливо, як і я, він трохи суперечлива фігура, але це нормально, це нормально", - додав президент США.

Віктор Орбан - неоднозначна фігура в європейській політиці. Його критикують за дії, спрямовані на зміцнення влади, а також обмеження свободи судової гілки влади та засобів масової інформації.

Орбан відповів, що скаже Трампу про "дружбу" з Путіним

На запитання представників ЗМІ, чи не непокоїть президента США демократичний відкат в Угорщині, Трамп відповів, що люди "дуже поважають цього прем’єр-міністра".

"Він шанована людина. І я знаю, що він жорстка людина, проте він шанована людина. І, на думку багатьох людей, він правильно діяв з імміграцією", - зазначив президент США.

Орбан подякував Трампу за запрошення до Білого дому. Він сказав, що пишається спільною позицією зі США щодо боротьби з нелегальною міграцією, тероризмом та допомоги християнським громадам по всьому світу.

Нагадаємо, Трамп вирішив провести зустріч з Орбаном попри заклики в Конгресі скасувати її через проблеми з демократичними свободами в Угорщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.