Колишній король Бельгії здав ДНК-тест на батьківство, щоб уникнути штрафу

Середа, 29 травня 2019, 11:00

Колишній король Бельгії Альберт ІІ здав зразки своєї ДНК, щоб уникнути штрафу в 10-річній судовій суперечці з Дельфіною Боель, яка стверджує, що є позашлюбною донькою монарха.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTBF.

"Взявши до відома рішення Брюссельського апеляційного суду, винесене 16 травня, Його Величність король Альберт прийняв рішення про проведення експертизи, призначеної судом", - повідомилит у пресс-службі колишнього короля.

Суд в Брюсселі 16 травня зобов'язав 84-річного екс-монарха надати зразок ДНК через три місяці, інакше можна буде вважати, що він є батьком 50-річної Дельфіни Боель. Екс-король заперечує можливе батьківство. У разі відмови здати тест монарху також загрожував штраф у розмірі 5 тисяч євро щодня.

У прес-службі монарха повідомили, що результати ДНК-тесту триматимуть у таємниці до нового рішення суду.

Вердикт суду у справі про батьківство очікується щонайраніше до кінця цього року.

Колишній король Іспанії Хуан Карлос оголосив про відхід від громадського життя

Чутки про те, що у короля є позашлюбна дитина, вперше з'явилися в 1999 році після виходу біографії про його дружину. Книга не була затверджена королівським двором і породила постійні плітки в бельгійських ЗМІ.

Боель вперше заявила, що король Альберт є її біологічним батьком, під час інтерв'ю 2005 року.

Після смерті свого старшого брата в 1993 році у віці 62 років король Альберт несподівано вступив на престол. Він займав цю посаду до липня 2013 року, коли оголосив про своє зречення, пославшись на поганий стан здоров'я. Його замінив син Філіп.

Незабаром після цього Боель відкрила судовий розгляд, щоб довести батьківство. У лютому Альберт відмовився виконати постанову суду від 2018 року про здачу ДНК і подав апеляцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: