У Москві впевнені: делегацію РФ зі значною перевагою вирішать повернути до ПАРЄ

Понеділок, 24 червня 2019, 14:10

Резолюцію про скасування обмежень роботи російської делегації з подальшим її поверненням до Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалять 24 червня зі значною перевагою.

Про це заявив глава комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, передає "Європейська правда" з посиланням на TAСС.

"За сьогоднішнім розкладом сил в асамблеї, впевнений, що вечірня доповідь бельгійки Петри де Суттер (керівника регламентної комісії ПАРЄ) буде прийнята із значною перевагою. Розклад сил в асамблеї, безумовно, буде адекватним, тобто на користь повернення російської парламентської делегації", - сказав Слуцький.

Він зазначив, що деякі представники західних країн нібито хотіли б, щоб Росія "грюкнула дверима". "Як би не склалося, грюкати дверима - це той варіант, який проллє воду на млин тих самих наших "стратегічних партнерів". Я подібний варіант для себе виключаю", - зазначив політик.

"Наша позиція залишається абсолютно непорушною. Якщо щодо нашої делегації будуть застосовані будь-які найменш значні санкції, російська делегація не бачить можливості працювати в ПАРЄ", - пояснив він.

Нова президентка ПАРЄ відверто підігрує росіянам - Геращенко

Слуцький також прокоментував питання внесення членських внесків в організацію. "Давайте не будемо забігати вперед, дочекаємося, що буде з повноваженнями російської делегації. Далі ті, в чиїй компетенції ухвалювати подібні рішення (тобто керівництво країни), упевнений, приймуть правильне і своєчасне рішення", - підкреслив він.

Нагадаємо, у Страсбурзі в понеділок відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації без виконання будь-яких умов.

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.