Зеркаль: РФ в Суді ООН намагалась використати проти України результати виборів

П'ятниця, 7 червня 2019, 12:57

Олена Зеркаль, агент України у справі за позовом проти Росії до Міжнародного суду ООН, у п’ятницю під час слухань заявила, що Росія напередодні намагалась використати як аргумент у спорі результат президентських виборів в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я шокована тим, що агент Російської Федерації коментує внутрішні справи моєї держави, виступаючи перед світовим судом. Я розумію, що Росію може збивати з пантелику мирна передача влади у результаті вільних та чесних виборів. Я ж спантеличена ставленням Росії", - зазначила Олена Зеркаль.

В Суді ООН розповіли, як РФ маніпулює з тлумаченням актів тероризму

Вона підкреслила, що на слуханнях в понеділок Росія звинуватила Україну  у "насильницькому державному перевороті", а в четвер намагалась використати проти України результати виборів.

"Проте дозвольте розвіяти сумніви: я тут за дорученням президента України, із чітким мандатом захисту інтересів України та відновлення справедливості для її народу", - наголосила Олена Зеркаль.

Зеркаль: Україна доведе, що Суд ООН має юрисдикцію розглядати позов проти РФ

Напередодні представник Росії Дмитрій Лобач під час виступу на слуханнях заявив, що "недавня зміна керівництва в Україні чітко демонструє, що український народ відкинув політику попереднього українського уряду, який ініціював це судове провадження",

Лобач сказав, що він сподівається на "діалог і вирішення розбіжностей" між Україною та Росією з приходом нового президента.

Детальніше про справу читайте у статті: "Чому ми переможемо у Гаазі: 7 питань та відповідей про Суд ООН за позовом України проти РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.