Росія почала постачання С-400 до Туреччини

П'ятниця, 12 липня 2019, 12:00

Росія передала Туреччині першу партію комплектуючих для ЗРК С-400.

Про це йдеться в заяві Міністерства національної оборони Туреччини, передає "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

"В рамках угоди про постачання російських зенітних ракетних комплексів Туреччині 12 липня 2019 року почалася передача першої партії комплектуючих для С-400 на авіабазу "Мюртед" в провінції Анкара", - йдеться в заяві.

Туреччина втратить винищувачі F-35, якщо купить у Росії систему С-400 - посол

У грудні 2017 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив про підписання контракту з Росією на поставку ЗРК С-400. Пізніше глава корпорації "Ростех" Сергєй Чемезов уточнив, що йдеться про постачання чотирьох дивізіонів С-400 на загальну суму близько 2,5 мільярдa доларів. 

Угода передбачає, що Туреччина отримає дві батареї С-400 від Росії, а потім випустить ще дві в Туреччині.

Сполучені Штати неодноразово попереджали Туреччину, що їй доведеться зіткнутися з економічними санкціями, якщо вона здійснить покупку. Вашингтон також сказав, що Туреччині не буде дозволено брати участь у програмі виробництва високотехнологічних винищувачів F-35.

Уже стало відомо, що США вирішили припинити прийом нових військових пілотів з Туреччини для навчання з пілотування винищувачів F-35 в зв'язку з купівлею Анкарою комплексів С-400.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не очікує, що Сполучені Штати введуть санкції проти його країни через закупівлю російської системи протиракетної оборони С-400.

Згідно з домовленостями по НАТО, члени альянсу повинні купувати лише ту зброю та інші засоби, які сумісні з іншими партнерами по НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.