Скандальний російський дипломат залишає Прагу - ЗМІ

фото
Понеділок, 29 липня 2019, 19:58

Співробітник російського посольства у Празі Александр Терентьєв, відкликання якого від Москви вимагало МЗС Чехії, покидає країну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deník N.

На початку березня чеське медіа повідомило, що російське посольство в Празі отримує прибуток від здачі в оренду майже двох сотень квартир в чотирьох будинках у районі Прагa 6, призначених для російських дипломатів.

Чехія: білорусу, що воював проти України, загрожує 15 років за тероризм

"Їхній адміністратор Александр Терентьєв нині покидає Чехію", - пише видання у відповідному матеріалі, який вийде 30 липня.

Квартири в чотирьох будинках належать чеській державі і надані російському посольству для її дипломатів на невизначений період ще до падіння комунізму 1989 року, підтвердили в МЗС Чехії.

Мешканці квартир здебільшого є російськими громадянами і орендують тамтешнє житло десятки років.

 
Александр Терентьєв

При цьому орендарі не мають відповідних договорів і вносять плату готівкою, що є порушенням закону. Вони не можуть довести, як довго вони мешкають за цією адресою і скільки платять за оренду, йдеться у матеріалі.

МЗС Чехії висловило в зв'язку з цим протест і зажадало від російського посольства якомога швидше відкликати свого співробітника Александра Терентьєва, який брав плату від наймачів житла і звинувачується в застосуванні до них фізичного насильства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.